Databekabeling


Wilt u nieuwe databekabeling laten aanleggen in uw woning? Of wilt u een netwerkkabel vernieuwen in uw bedrijfspand? Wij zijn u graag van dienst. U wordt snel geholpen en bent verzekerd van een hoge kwaliteit.
Ook voor een kleine ingreep zoals bijvoorbeeld een netwerkkabel leggen voor een acces point kunt u bij ons terecht.
Op deze pagina vertellen we u meer over de voordelen van het trekken van een netwerkkabel en de mogelijkheden.






Wat is databekabeling?
Via databekabeling worden gegevens verzonden tussen elektrische apparaten zoals computers. Netwerken bestaan uit kabels en verdeelpunten. In een bedrijf worden bijvoorbeeld de werkplekken verbonden met een verdeelpunt. Zo maken ze weer onderdeel uit van het datanetwerk. Thuis bestaat bekabeling uit het verbinden van de computer, router, tv en telefoon met het net. Interactieve tv of een goede internetverbinding zijn afhankelijk van een stabiel en betrouwbaar thuisnetwerk. Ook domotica, een alarmsysteem en de wifi is een onderdeel en heeft databekabeling nodig. Een goede databekabeling is tegenwoordig onmisbaar voor bedrijven en voor particulieren.






Het belang van een goed datanetwerk.
Datanetwerken zijn belangrijk voor de werking van een computer, televisie en andere apparaten. Elk huishouden en bedrijf heeft te maken met datanetwerken. In huis plaatst u bijvoorbeeld de tv, computer, internet of andere apparaten aan op het thuisnetwerk. Aan databekabeling voor bedrijven worden andere eisen gesteld. Snelheid, betrouwbaarheid, een hoge bandbreedte en goede afscherming zijn dan van belang. Een glasvezelkabel zorgt voor een goede gegevensoverdracht, hierdoor kan iedereen gebruik maken van snel internet. Zonder een glasvezelkabel of andere kabel werken de apparaten bijvoorbeeld minder goed en heeft u te maken met langzaam internet.

 

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

unsplash